Foto: Gio Staiano

"Det er altid spændende, når du er nødt til at holde med de onde."

 

Forfatter

Peter Krogholm

Litteraturtype:

Ungdomsbøger

Målgruppe:

Mellemtrin og udskoling

Varighed:

 45-90 minutter

Kontaktinfo:

peterkrogholm@gmail.com

www.peterkskriverbog.dk 

Findes det gode mord?

 

Det får I

I sine bøger giver Peter Krogholm læseren sympati for dem, der gør objektivt onde handlinger. I foredraget fortæller han hvorfor - og hvorfor han mener, at lige præcis "hvorfor" er det vigtigste spørgsmål at stille, når det handler om mennesker. Han fortæller om de centrale temaer i sine bøger, hvordan han får sine idéer, og læser op fra udgivet og ikke-udgivet materiale. Og så afslører han, hvor meget han stjæler fra virkeligheden.

 

Det tager I med videre

Med veldoseret action sætter Peter Krogholm teenagelivet på spidsen i årene, hvor JEG skal defineres som del af og i modsætning til familie, venner og verden. Med gavmild hånd øses der moralske dilemmaer ud til eftertanke og diskussion omkring loyaliteten til familie og venner, religion, terror, livet og ikke mindst det gode mord. For kan en ond handling forsvares, hvis der er en god grund til at begå den?

 

Om forfatteren

I 2022 runder Peter Krogholm (f. 1976) 10 romaner til unge. Han er nok mest kendt for sin Hitman-trilogi, hvor første bind vandt Orlaprisen i 2018 i kategorien 'Den mest spændende bog, jeg har læst'. Men hans bøger og noveller kan generelt fange og favne hele klasser uanset den enkeltes læseevner og -lyst. Hans foredrag fungerer både som klassisk forfattermøde, som optakt til et undervisningsforløb eller som den store finale på et forløb.