Foto: Zafar Iqbal, Thomas A og Simon Klein-Knudsen

"Hvad vil det sige at være "god" eller "ond" – og hvorfor er de mest usympatiske typer ofte de fedeste at læse om?"

 

Forfattere

Nanna Foss & Malene Sølvsten

Litteraturtype:

Romaner

Målgruppe:

Mellemtrin, udskoling og opefter

Varighed:

90 minutter (2 lektioner)

Kontaktinfo:

kontakt@nannafoss.dk

M.Solvsten@outlook.com

www.nannafoss.dk

www.malenesolvsten.com 

Bad boys & slemme piger

 

Det får I

YA-forfatterne Nanna Foss og Malene Sølvsten inviterer til en snak om moralske gråzoner. Med afsæt i deres egne sci/fi- og fantasyuniverser fortæller de om at skrive om usympatiske karakterer, som læserne både elsker og hader. Men hvorfor er røvhulstyperne så fascinerende? Og i en tid med fokus på #MeToo og mere diversitet – er der så forskel på, hvordan forskellige køn får lov til at være onde eller uperfekte, både i fiktion og i virkeligheden?  

 

Det tager I med videre

Nanna Foss og Malene Sølvsten åbner litteraturen som et rum, hvor sindets skyggesider kan diskuteres uden fordomme. En usympatisk karakter gør det muligt at udforske tabuiserede emner og ”forbudte” følelser. Oplægget inviterer publikum til selv at tage stilling: Hvorfor fascineres vi af fiktive personer og handlinger, som vi ville tage afstand fra i virkeligheden? Og må man overhovedet være helten, hvis man skader andre eller træffer dårlige valg?

 

Om forfatterne

Forfatterne blander socialrealisme med krimi, sci/fi og fantasy i deres anmelderroste serier SPEKTRUM (Nanna Foss) og RAVNENES HVISKEN (Malene Sølvsten). De fortæller indlevende og humoristisk om forfatterlivet og inviterer publikum med i diskussionen. Nanna har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur og blev nomineret til Orlaprisen for SPEKTRUM. Malene har vundet Edvard P. Prisen og blev nomineret til Politikens Litteraturpris og Læsernes Bogpris.