Foto: Klajd Cullhaj

"På en sanselig måde bliver eleverne inviteret ind i anmelderens univers." 

 

Kritiker og forfatter

Marie Hjørnet Nielsen

Litteraturtype:

Litteraturanmeldelser og prosatekster

Målgruppe:

Mellemtrin, udskoling og opefter

Varighed:

Fra 1-2 lektioner eller som et længere forløb.

Kontaktinfo:

mariehjornet@gmail.com

Tlf: 60227998 

Din smag betyder noget!

 

Det får I

Marie Hjørnet Nielsen inviterer eleverne til at blive smagsdommere for en dag, når hun åbner døren ind til anmelderens værksted, hvor alt kan anmeldes – selv ostemaden, lygtepælen eller mælkebøtten! Med anmelderens briller på, genopdager vi ting i vores omgivelser, som vi har tendens til at overse. Vi skal også spore os ind på litteraturen og ud fra litterære eksempler tale om, hvordan anmelderen griber en tekst an. 

 

Det tager I med videre

Vi skal bruge sanserne til at anmelde med. At sætte ord på sanseindtryk, kan styrke fornemmelsen for sproglige virkemidler. Det sanselige sprog er vores værktøj, når vi skal besvare det store HVORFOR. Hvorfor er det en god ostemad eller hvorfor er det en god bog? At fremføre sine synspunkter og opleve, at man bliver lyttet til, kan give fornyet selvtillid i mødet med litteraturen. Materialevalget kan tilpasses de emner, som klassen arbejder med. 

 

Om kritikeren

Marie Hjørnet Nielsen er redaktør og kritiker ved det prisvindende Litteraturmagasin Standart. Hun har bl.a. en kandidatgrad i Litteraturhistorie ved Århus Universitet, og i 2019 udgav hun kollageværket Natteliv på Laboratoriet for Æstetik og Økologi. Som tidligere skrive -og litteraturlærer ved Forfatterskolen i Thy har hun stor erfaring med at stimulere børn, unge og voksnes nysgerrighed, skaberglæde og begejstring for litteratur og skrivekunst.