Foto: Tao Lytzen

"I Afghanistan bliver man voksen som ti-årig. Det gjorde jeg også."

 

Forfatter

Mads Nygaard

Litteraturtype:

Romaner, dokumentarbøger, dramatik og billedbøger

Målgruppe:

Mellemtrin, udskoling og opefter

Varighed:

90 minutter

Kontaktinfo:

madsnaa@gmail.com

tlf: 53259554

DE ULEDSAGEDE MINDREÅRIGE

 

Det får I

De Uledsagedes Bog indeholder ti beretninger fra børn og unge, der alle har det til fælles, at de er flygtet fra verdens brændpunkter på egen hånd. Hvordan er det at sige farvel til sin familie, velvidende at der vil gå år, før du ser dine søskende og forældre igen? Hvordan er det at sidde i en gummibåd med alt for mange mennesker ombord og sejle hen over Middelhavet, velvidende at der er en stor sandsynlighed for, at båden vil kæntre? 

 

Det tager I med videre

Beretningerne i De Uledsagedes Bog er fortalt med de flygtende børn og unges egne stemmer. Hverdagssproget gør, at vidnesbyrdene går direkte igennem til læserne eller lytterne. Det handler ikke om politik og statistikker, men levet liv. Erfaringerne er voldsomme, men også fulde af håb og drømme for en bedre fremtid. De ti beretninger sætter et dansk barndoms- eller ungdomsliv i relief og giver større forståelse for, hvordan det er at være på flugt.

 

Om forfatteren

Mads Nygaard er fra Hirtshals og forfatter til adskillige romaner og dokumentarbøger. De Uledsagedes Bog indbragte Mads Nygaard og hans medforfatter, dokumentarist Michael Graversen, Benny Andersen Prisen i 2020. Bogen er udkommet i ni oplag, og alle indtægter fra salg går ubeskåret til at hjælpe de uledsagede mindreårige, der får bevilget familiesammenføring. I januar 2022 udkommer Mads Nygaards roman When Me And God Were Little i USA.