Foto: Tom Sørensen

"Når du drikker, mor, så forsvinder du… Samtidig med at du fylder alt for meget."

 

Forfatter og illustrator

Katrine Quorning

Litteraturtype:

Grafisk roman

Målgruppe:

Mellemtrin, udskoling, ungdomsuddannelser

Varighed:

45 minutter

Kontaktinfo:

kontakt@katrinequorning.dk

www.katrinequorning.dk

En rødvinsplettet barndom

 

Det får I

Med udgangspunkt i den grafiske roman Flaskebarn - minder fra en rødvinsplettet opvækst sætter foredraget fokus på alkoholisme, og de konsekvenser det har for børn, der vokser op i hjem med misbrug. Igennem fortælling, tekst og billeder afsøges dilemmaer, følelser og tanker, som børn af alkoholikere oplever, og eleverne inviteres løbende til at byde ind med deres observationer, kommentarer og fortolkninger.

 

Det tager I med videre

Foredraget vækker elevernes nysgerrighed på litteraturens og billeders evne til at formidle følelser og tanker samtidig med, at det giver dem konkret viden om et svært og tabuiseret emne. Da der i gennemsnit sidder to til tre børn i hver danske skoleklasse, der vokser op i hjem med misbrug, vil foredraget have en særlig personlig interesse for disse elever. 

 

Om forfatteren

Udover at skrive og illustrere bøger har Katrine Quorning en baggrund som gymnasielærer. Hun har stor erfaring med at holde foredrag for børn og unge, og i 2019 modtog hun Muskelsvindfondens Pærfekt-pris for netop hendes arbejde med formidle viden om tabuiserede emner gennem tegninger og tekst.