Foto: Lizette Kabré og Finn Frandsen

"Kritikerskolen vil lære unge at anmelde. På deres egne præmisser og platforme."

 

Kritikere

Kamilla Löfström og Felix Thorsen

Litteraturtype:

Alle tekster

Målgruppe:

Mellemtrin, udskoling og opefter

Varighed:

180-240 minutter 

Kontaktinfo:

felix@pol.dk 

kamillalofstrom@gmail.com 

Den åbne kritikerskole

 

Det får I

Den grundlæggende tanke i kritikerskolen er, at enhver kan deltage i samtalen om litteratur, alene fordi man er et menneske i verden med erfaringer, der kan inddrages i oplevelsen af et værk. Vi skal begejstres, fortrylles og chokeres. Og vi skal via workshops sammen udvikle nye kritikformater, der kan publiceres på de platforme, børn og unge allerede bruger. Herunder Instagram og TikTok. 

 

Det tager I med videre

Nye måder at tale om og opleve litteratur på. Et forstærket forhold til det at være aktiv læser. Kritikerne vil bestræbe sig på at gå åbent til de litterære værker ud fra Rita Felskis kvalitetskriterier: genkendelse, fortryllelse, videbegær og chok og sammen udvikle et sprog for at tale om dem. Hensigten er, at ingen skal føle sig afvist af de værker, de bliver præsenteret for.

 

Om kritikerne

Felix Thorsen Katzenelson (f. 1993) er kritiker, kulturjournalist og podcastvært ved Politiken. Kamilla Löfström (f. 1970) er kritiker ved Information, lektor på KUA og oversætter. Sammen har den dynamiske duo årevis af erfaring med at læse og videreformidle læseglæde. De er vant til at undervise og indgå i levende samtaler om litteratur og kultur.