Foto: Céline M. Photographer

"Arrangementet kan med fordel afvikles i klasser, hvor en eller flere elever har oplevet dødsfald i den nærmeste familie."

 

Forfatter

Estrid Dyekjær

Litteraturtype:

Børneromaner, noveller

Målgruppe:

Mellemtrin, udskoling og opefter

Varighed:

60-120 minutter eller temadage

Kontaktinfo:

dyekjaer@hotmail.com 

Når SORG er ny i klassen

 

Det får I

Estrid Dyekjær tager udgangspunkt i børneromanen Det Røde Lyn, når hun i åben og ærlig dialog tager hul på det svære tema børn/unge og sorg. Klassen inviteres til at udforske den virkelighed, der rammer et barn i sorg, uden at der skal tages udgangspunkt i personlige følsomme oplevelser. Forløbet tilrettelægges med oplæg til skriftligt arbejde i form af anmeldelser, personlige betragtninger/fristil eller mood boards før eller efter arrangementet.

 

Det tager I med videre

Det Røde Lyn er det tunge tema til trods skrevet i en optimistisk tone i et genkendeligt miljø. I forløbet får børnene mulighed for at stille spørgsmål til karakterernes videre liv, forfatterens valg/fravalg og de tanker og oplevelser, der ligger bag. Forløbet fungerer som åbning til tekstanalyse i senere læseforløb og vidner om litteraturens styrke til at vise kulturer, oplevelser og sjæleliv, der er anderledes end læserens egen virkelighed.

 

Om forfatteren

Estrid Dyekjær debuterede som forfatter i 2019 og samme år udkom den selvbiografisk inspirerede børneroman Det Røde Lyn. Temaet om børn og sorg har siden været udgangspunkt for foredrag og litteraturmøder i skoler, foreninger og sognegårde. Estrid Dyekær møder børn i øjenhøjde og deler åbent ud af egne erfaringer om et svært emne – primært ved at lytte og besvare alle spørgsmål, der ligger børn på sinde om et emne, de voksne sjældent kan tale om.