Foto: Sine Kristiansen

"Det er interessant, hvad digital litteratur kan gøre for at fremme børns lyst til at læse."

 

Forfatter

Camilla Hübbe

Litteraturtype:

Grafiske / digitale romaner

Målgruppe:

Mellemtrin / udskoling

Varighed:

45 minutter eller efter aftale

Kontaktinfo:

camilla.hubbe@gmail.com 

www.camillahubbe.com 

 

 

Fra idé til grafisk / digital roman

 

Det får I

Under Camilla Hübbes besøg vil hun fortælle om sine grafiske romaner Tavs og Nord. Ledsaget af billeder beretter hun om sin arbejdsproces og samarbejdet med tegneren, Rasmus Meisler, samt de digitale udgaver af Tavs og Nord, der også er udviklet til pc/tablet.

 

Det tager I med videre

Det er ikke alle børn, der synes, det er lige sjovt at læse. Den grafiske roman og den digitale fortælling kan give dem en ny og anderledes læseoplevelse. Her er det samspillet mellem teksten og billedet (og lyden), der danner fortællingen. Flere børn har i arbejdet med de grafiske/digitale romaner fået deres første succesfulde læseoplevelse. Genren kan give dem et boost til at læse mere – også uden billeder og lyd.

 

Om forfatteren

Camilla Hübbe har siden 2006 skrevet romaner for børn og unge. Blandt hendes romaner er Cirkus Saragossa (2007). Mangaromanen TAVS (2013) – vinder af Danmarks Skolebibliotekarforenings Børnebogspris. Louis Armstræk (2015). NORD (2017) blev modtaget med 5 hjerter i Politiken og præmieret som en af årets 10 bedste bøger af Statens Kunstfond. Hendes nyeste bog Pigen i dybet udkommer i 2022. Både TAVS og NORD er udviklet som digitale romaner til pc/tablet.