Foto: Børnehjælpsdagen

"Historier findes alle steder, hvis man lytter efter"

 

Forfatter

Anna Jacobina Jacobsen

Litteraturtype:

Illustrator og forfatter

Målgruppe:

Mellemtrin

Varighed:

60 minutter

Kontaktinfo:

jacobinasen@gmail.com

 

 

 

Billedfortællinger

 

Det får I

Indblik i processen med at skabe en billedbog, fra de første skitser til den færdige bog, underbygget af et hav af illustrationer fra Anna Jacobina Jacobsens arbejde. Hun vil fortælle om, hvad ord og billeder kan sammen og hver for sig. Hun vil bl.a. tage udgangspunkt i den ordløse bog Ø, som er fortalt udelukkende i billeder. Anna Jacobina Jacobsen vil tale om og demonstrere i samspil med eleverne, hvordan idéer opstår, og hvordan man kan kalde dem frem.

 

Det tager I med videre

En forståelse for hvilke tanker og overvejelser der ligger bag tilblivelsen af en billedbog. Hvordan kommunikerer man med billeder og komponere dem, så de underbygger og udvider en tekst. Eleverne får skærpet deres nysgerrighed på det at lave deres egne fortællinger og dermed også en forståelse for litteratur som en levende, inkluderende og uendelig stor legeplads, som de kan boltre sig på. Som deltager og tilskuer.

 

Om forfatteren

Anna Jacobina Jacobsen har lavet billedbøger i samspil med andre forfattere, hvor hun har fungeret som illustrator. Hun har også skrevet og illustreret egne bøger. Hendes første soloprojekt var den ordløse bog Ø, som modtog Kulturministeriets Illustratorpris. Oplægget vil b.a. tage udgangspunkt i bøgerne: Ø, Spurv og Baglænsk. Derudover har hun undervist børn i billedkunst og holdt foredrag og workshops på skoler rundt omkring i landet.