Foto: Kasper Løjtved

"Kan piger læse action og drenge læse romantik? Kan en kvindelig forfatter skrive gys og en mandlig skrive om pigesind?"

 

Forfattere

Sandra Schwartz og LG Jensen

Litteraturtype:

Børne- og ungdomsbøger

Målgruppe:

Indskoling, mellemtrin og udskoling

Varighed:

Ca. 90 minutter

Kontaktinfo:

tietgenbooking@gmail.com

Pigerne mod drengene?

 

Det får I

Sandra Schwartz og LG Jensen inviterer med afsæt i deres bøger til et humoristisk og medrivende foredrag om bøger og kønsroller. De vil bl.a. ud fra små bogoplæg sparke gang i dialog med børnene om, hvorvidt der findes drenge- og pigebøger, kvindelige og mandlige forfattere, og om køn overhovedet er så vigtigt i litteraturen. Målet er at få børnene til at tænke over, hvad de læser og skriver og på den måde booste deres læselyst, så de kan gå nye læse- og skriveveje.

 

Det tager I med videre

Arrangementet kan kobles på et læse- og/eller skriveforløb i skolen, hvor børnene bliver udfordret på en sjov måde til at læse/skrive uden for deres komfortzone. Fx kan klassen før arrangementet med fordel læse både en typisk pigebog og drengebog af forfatterne fx Mission kys og Bulder og Brag. Efter arrangementet kan børnene udfordre hinanden videre fx i forhold til genre, indhold, længde, illustration mv.

 

Om forfatterne

Sandra Schwartz og LG Jensen er erfarne forfattere og foredragsholdere med tilsammen knapt 100 bøger i bagagen. Deres forfatterskaber er alsidige fra letlæsning til ungdomsbøger og byder på alt fra realisme, action, romantik til gys. Fælles for den dynamiske forfatterduo er kærligheden til humoren, både den gakkede og gysende af slagsen, deres smittende fortælleglæde og dialogiske optræden.