Foto: Tim Kildeborg

"Overlad hadet og bitterheden til dem, der ikke er stærke nok til at elske."

 

Forfatter

Josefine Ottesen

Litteraturtype:

Børne- og ungdomsbøger

Målgruppe:

Indskoling, mellemtrin, udskoling

Varighed:

45-60 minutter

Kontaktinfo:

www.josefineottesen.dk

Hvorfor er det godt at læse?

 

Det får I

Med udgangspunkt i et alderssvarende værk for målgruppen fortæller Josefine Ottesen om bogens tema og tilblivelsesproces med fokus på, hvordan bøger og historier kan styrke læsernes empati og dermed gøre dem mere resiliente i en uforudsigelig verden. Hun stiller op med hele sit forfatterskab i fysisk form og går i dialog med eleverne både om de titler, de kender, og dem de har lyst til at vide mere om, med udgangspunkt i bøgernes temaer. 

 

Det tager I med videre

Et foredrag med Josefine Ottesen kan være startskud til et forløb, der tager udgangspunkt i, hvad læsning/lytning af historier gør ved os. Det vil være muligt at inddrage interviews med andre elever/familie for at undersøge, hvilken betydning særlige titler/fortællinger har haft for de enkelte. Det er oplagt at bruge lejligheden til at undersøge og udvikle den mundtlige fortælletradition og udforske muligheden for selv at skabe fortællinger.  

 

Om forfatteren

Josefine Ottesen debuterede i 1983 og har siden fået udgivet langt over 100 titler. Hun har modtaget stort set alle de priser, der uddeles indenfor børne- og ungdomslitteratur. Forfatterskabet er kendetegnet ved stor aldersspredning fra billedbøger til science-fiction og hendes young-adult romaner har også en stor voksen læserskare. Hun er selv mest stolt af de mange letlæsningsbøger, der har været læselystnøglen for mange indskolingselever.