Foto: Erik Bech

"Vi er nødt til at tale om de ting, der trykker."

 

Forfatter

Dorte Lilmose

Litteraturtype:

Romaner, noveller, billedbøger, fagbøger

Målgruppe:

Indskoling, mellemtrin, udskoling

Varighed:

4-5 timer

Kontaktinfo:

dortelilmose@hotmail.com / 

www.dortelilmose.dk 

 

Billedfortællinger

 

Det får I

Dorte Lilmose laver fortællinger om temaer i tiden: Ensomhed, krig, fake news, klima. Med klimaromanen Ikke 100 % normal skal eleverne prøve at redde verden. I serien om Karl & Klara gribes de af Karls måde at gå lige til grænsen. Sammen laves egne karakter, der kan vælge andre veje og alt kan ske, når man er forfatter for en dag. I udskolingen tager Dorte Lilmose udgangspunkt i romanerne: ANOMALI og Jeg har altid drømt om det mord samt sine noveller.

 

Det tager I med videre

Håb! En oplevelse af, hvad litteratur kan. At bøger kan samle og skabe et rum, hvor man føler sig set, hørt, ramt og mindre alene. At kroppen bliver lettere, når tunge temaer får ord. At få blik for andre sider af sig selv og hinanden i de fortællinger, der bliver lagt frem. Nye skrivelege samt en måge på den ene skulder, der hvisker: ”Klø, når det klør!”

 

Om forfatteren

Dorte Lilmose debuterede på Gyldendal i 2008 med Drengen der kom i fængsel. Hun har skrevet over 30 bøger for børn og unge. Nogle af dem er oversat til svensk, norsk, tyrkisk, arabisk og somalisk. I 2018 blev romanen ANOMALI optaget på listen hos IBBY International Board on Books for Young People, og i 2014 fik hun Skriverprisen for romanen Dræb eller dø. Det ligger forfatteren på sinde, at tunge ting begynder at smelte, når der sættes varmt lys på.