Værk af Lea Mi Engholm, som er en af de fem kunstnere, der modtager et stort arbejdslegat. Foto: Ole Akhøj

Arbejdslegater til nye talenter og toneangivende kunsthåndværkere og designere

Fra keramikskabninger i ler til konceptuelle smykker, skulpturel mode og poetisk tekstil. Kunstfonden uddeler arbejdslegater til 207 kunsthåndværkere og designere, der eksperimenterer, stiller spørgsmål og skaber oplevelser langt ud over det sædvanlige.

27. maj 2020

Statens Kunstfond gøder skabelsesprocessen hos en lang række kunsthåndværkere og designere med 177 uddelte arbejdslegater og 30 arbejdslegater til nye talenter.

Udvalgsleder for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og design Anne Damgaard siger:

”Der har været mange virkelig gode ansøgere fra et stærkt fagligt felt. Særligt forfriskende var det at se de mange nye unge talenter, der har søgt talentpuljen. Det lover godt for fremtiden, og vi glæder os til at følge dem og til at modtage deres ansøgninger om arbejdslegater fremover. Vi håber, at talentpuljen også vil tiltrække mange nyuddannede ansøgere til den næste uddeling.”

Fem kunsthåndværkere og designere modtager store arbejdslegater på 250.000 kroner hver

Fakta

Fakta

Fakta om uddelingen

469 har ansøgt om arbejdslegater

53 har ansøgt om arbejdslegat for nye talenter

177 ansøgere modtager arbejdslegater for sammenlagt 10.575.000 kr.

30 ansøgere modtager arbejdslegater for nye talenter for sammenlagt 920.000 kr.

Se alle tildelinger

Om arbejdslegater

Kunstfonden uddeler arbejdslegater til vores dygtige kunstnere i Danmark inden for film, scenekunst, musik, litteratur, billedkunst, arkitektur, kunsthåndværk og design.

Om Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design består fra 2020 til 2023 af beklædningsdesigner Anne Damgaard (udvalgsleder), møbeldesigner Hans Sandgreen Jakobsen og designer Øivind Alexander Slaatto. Legatudvalget for Kunsthåndværk og Design råder årligt over ca. 13 mio. kr. Udvalget uddeler arbejdslegater på baggrund af ansøgninger fra kunsthåndværkere og designere.

 

Mere