Arbejdslegater til lysende musikalske udtryk

Det spirer og blomstrer i musikkens muld, hvor et væld af forskelligartede musikalske udtryk titter frem og bryder igennem. 211 skabende kunstnere inden for musik modtager arbejdslegater for musik i år.

29. april 2021

Legatudvalget for Musik har besluttet at genindføre de treårige arbejdslegater, og således får tre skabende kunstnere inden for musik hvert et treårigt arbejdslegat på 855.000 kr. Legaterne er med til at støtte kunstnere af høj karat og giver dem mulighed for at udvikle deres kunst i en længere og ubrudt tidsperiode.

Udvalgsleder for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik Andy Pape siger:

”Igen i år har vi i udvalget lyttet og læst os igennem et væld af musikalske udtryk. Vi er meget opmærksomme på at fordele midlerne ud på så mange musikområder som muligt, herunder musik for børn og unge og et fokus på geografisk spredning – samtidig med, at vi vægter det altafgørende; kunstnerisk kvalitet.

Der har været ekstraordinært mange legatansøgninger til musikudvalget i år. I tal var der 23 procent flere, som søgte puljen i forhold til sidste år. Den fremgang kan skyldes flere ting. Coronapandemien kan klart være en årsag, men det kan også skyldes en generel øget interesse for at skabe musik, hvilket er utrolig glædeligt.”

Tre skabende kunstnere inden for musik modtager treårige arbejdslegater på 855.000 kr. hver: 


Fakta

Tegning af mand med guitar
Jakob Bro. Tegning: Hafftka

Fakta

Om arbejdslegater

  • 1043 har ansøgt
  • 211 antal har i alt modtaget arbejdslegater
  • 3 modtager treårige arbejdslegater på 855.000 kroner
  • 24 modtager almindelige arbejdslegater på 100.000 kr.
  • 42 modtager almindelige arbejdslegater på 70.000 kr.
  • 139 modtager almindelige arbejdslegater på 40.000 kr.
  • 3 modtager almindelige arbejdslegater 20.000 kr.
  • I alt er der uddelt 13.525.000 kroner.

Kunstfonden uddeler arbejdslegater til vores dygtige kunstnere i Danmark inden for musik, film, scenekunst, litteratur, billedkunst, arkitektur, kunsthåndværk og design.

Om Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik består af komponist Andy Pape (udvalgsleder), musikproducer Bjørn Christiansen ’Bjørn Svin’, sangskriver Lise Cabble, komponist Rune Glerup og komponist/musiker Sissel Vera Pettersen.

Se alle tildelinger

 

Mere