Arbejdslegater til arkitekturens spirende vækstlag

Med fokus på bæredygtighed, holdbarhed og eksperimenterende arkitektur vokser nye projekter fra yngre arkitekter og tegnestuer frem i Danmark. Kunstfonden gøder denne udvikling med arbejdslegater til i alt 18 arkitekter.

23. april 2021

Udvalgsleder for Legatudvalget for Arkitektur Ellen Braae siger:

”Det er uhyre vigtigt at få nye aktører på banen, som med talent, kreativitet og nye tanker kan være med til udvide og inspirere arkitekturfeltet i Danmark. Vi har i år valgt at give et rygstød til otte unge, superdygtige og nytænkende arkitekter og tegnestuer, som har meget på hjerte. Vi håber, at blåstemplingen fra Statens Kunstfond og støttebeløbet kan bidrage til at de får bedre fodfæste og større synlighed.”

8 af de i alt 18 legatmodtagere er yngre arkitekter eller tegnestuer, som hver har modtaget et legat på op til 250.000 kr.

Fakta

Bygningskonstruktion i råt naturlandskab med ishav og bjerge
Kullorsuaq, Grønland. Foto: BIOSIS

Fakta

Om arbejdslegater til arkitekter

83 ansøgte om arbejdslegater

18 ansøgere har modtaget et arbejdslegat

Seks ansøgere har modtaget et legat på 250.000 kr.

Fire ansøgere har modtaget et legat på 125.000 kr.

Otte ansøgere har modtaget et legat på 100.000 kr.

Der er i alt uddelt arbejdslegater for: 2,8 mio. kr.

Se alle årets modtagere af arbejdslegater fra Legatudvalget for Arkitektur

OM STATENS KUNSTFONDS LEGATUDVALG FOR ARKITEKTUR 

Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur består af Ellen Braae (udvalgsleder), Boris Brorman Jensen, Jens Thomas Arnfred, Kathrin Susanna Gimmel og Mads Bjørn Hansen.

Udvalget uddeler arbejdslegater, rejselegater og projekttilskud. Derudover administrerer udvalget et residency i Jørn Utzons tidligere hus Can Lis.

 

 

Mere