Arbejdslegater til 274 mangfoldige forfatterstemmer

274 mangfoldige forfatterstemmer fra alle dele af landet modtager nu arbejdslegater fra Kunstfonden.  

19. april 2021

274 forfattere, illustratorer, tegneserieskabere og oversættere modtager i år arbejdslegater. Legatudvalget for Litteratur har i år arbejdet med ens legatstørrelser, treårige arbejdslegater samt legater for debutanter. Seks forfattere får hvert et treårigt arbejdslegat på i alt 855.000 kr.

Udvalgsleder for Legatudvalget for Litteratur Dennis Gade Kofod siger:

”Det har været en vild og rørende oplevelse at læse de mange ansøgninger, der viser, at også de næste mange år i dansk litteratur bliver fantastiske. Særligt niveauet i den bedste tredjedel er meget højt, uanset hvilken slags litteratur, der skrives: fra ordløse billedbøger over digtenes mange udtryksformer til lange, fortællende romaner, fagbøger og en tegneseriekunst i rivende udvikling. Ikke mindst er det tydeligt, at der skrives i og om alle dele af landet, og at der, hvor end det er, skrives om stort set alt, der følger med det at være menneske.

Vi har i udvalget arbejdet med ens legatstørrelser, treårige arbejdslegater samt en ny pulje med debutantlegater. Det væsentligste mål med de ensartede legatstørrelser har været at sikre, at legaterne rent faktisk kan bruges til at opnå længere tids arbejdsro.”

Derfor modtager de treårige arbejdslegater

En tegneserieskaber, en oversætter og fire skønlitterære forfattere modtager et treårigt arbejdslegat. Her kan du læse de ord, de får med sig på vejen sammen med legatet.

Fakta

Sort/hvid tegneserieillustration af en siddende kvinde og en mand bag hende
Tegneserie illustration af Terkel Risbjerg

Fakta

Om arbejdslegater til litteraturen

  • 1006 har ansøgt om arbejdslegater
  • 274 har modtaget arbejdslegater
  • Seks modtager treårige arbejdslegater på 855.000 kroner
  • 248 modtager almindelige arbejdslegater på 100.000 kr.
  • 20 modtager et debutantlegat på 50.000 kr.
  • I alt er der uddelt 30.930.000 kroner.

Se alle årets modtagere af arbejdslegater fra Legatudvalget for Litteratur 

Om Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur tildeler legater og stipendier til skabende kunstnere inden for litteraturområdet. Støtten gives på baggrund af ansøgerens samlede kunstneriske virke.

Udvalget består af Dennis Gade Kofod (udvalgsleder), Lars Horneman, Lasse Horne Kjældgaard, Agnete Dorph Stjernfelt og Gerd Laugesen.

 

Mere