Tegneserieskaberen Rune Ryberg modtager kunstfondens treårige arbejdslegat. Illustration fra hans debut 'Gigant', som han i 2012 modtog et arbejdslegat til.

353 forfattere får arbejdslegater

I e-boksen hos 353 forfattere, oversættere, tegneserieskabere og illustratorer ligger der et brev fra Statens Kunstfond om, at de har fået arbejdslegater.

27. april 2020

Seks af de 353 kunstnere får hvert et 3-årigt arbejdslegat på i alt 855.000 kr. Det giver dem mulighed for at koncentrere sig fuldt om at skabe bøger til alle os, der elsker litteratur i alle dens utallige former, farver og afskygninger.

Udvalgsleder for Legatudvalget for Litteratur Dennis Gade Kofod siger:

“Årets ansøgninger afspejler de bevægelser, vi er vidne til i vores samfund – både det helt lokale og det globale: fra klima til affolkning; fra krig og angst til fred og håb; fra kærlighed og krop til opløsningen af det personlige i et fællesskab. Vi ser, at flere af ansøgerne leder efter nye former for deres kunst – et sprog eller en streg –  der kan rumme, fortælle, forklare eller blot, men ligeså agtværdigt, beskrive, den enorme indvirkning, det at være menneske i vores tid har på os alle. Nogle allerede kendte greb får en opblomstring i deres kendte form eller i en mutation, der vil være med til at forny den litteratur, vi kommer til at læse de kommende år. Det har været en fornøjelse og et privilegie at læse med og få lov til at uddele arbejdslegater til mange af de, der er med til at flytte dansk litteratur og sprog.”

Derfor modtager de 3-årige arbejdslegater

Én tegneserieskaber, fire skønlitterære forfattere og en fagbogsforfatter. De seks får en særlig opbakning med et 3-årigt arbejdslegat, der giver dem ro og tid til at fordybe sig i deres forfatterskab. Her kan du læse de ord, som de seks får med sig på vejen sammen med legatet.

Fakta

Illustration fra 'Death Save' af Rune Ryberg

Fakta

Fakta om arbejdslegater til litteraturen

1.008 har ansøgt om arbejdslegater

353 har modtaget arbejdslegater

Seks modtager 3-årige arbejdslegater på 855.000 kr.

347 modtager arbejdslegater på 75.000 kr.

31.155.000 kr. er uddelt i alt.

Kunstfonden ønsker med de faste beløb for alle arbejdslegater at opnå en højre gennemsigtighed i uddelingerne samt at uddele beløb, der kan bidrage substantielt til modtagernes kunstneriske arbejde.

Se alle årets modtagere af arbejdslegater fra Legatudvalget for Litteratur 

Om Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur tildeler legater og stipendier til skabende kunstnere inden for litteraturområdet. Støtten gives på baggrund af ansøgerens samlede kunstneriske virke.

Udvalget består i 2020 af Dennis Gade Kofod (udvalgsleder), Lars Horneman, Lasse Horne Kjældgaard og Gerd Laugesen.

 

Mere