I alt uddeles 28,2 mio. kr. til 424 musikprojekter rundt omkring i Danmark i det kommende år, blandt andet til trioen Stundom. Foto: Pressefoto.

28 mio. kr. til musik i hele Danmark

Statens Kunstfond har netop uddelt støtte til 424 musikprojekter i hele Danmark.

8. november 2021

Kunstfondens Projektstøtteudvalget for Musik har netop uddelt støtte til orkestre, bands, musikfestivaler, koncertforeninger, jazzklubber, amatørmusik og projekter for børn og unge. Udvalget modtog 658 ansøgninger.

Udvalgsleder for Kunstfondens Projektstøtteudvalg for Musik Emil de Waal siger:

”Vi har været igennem den sidste store uddeling i vores udvalgsperiode og vil gerne takke for de mange ansøgninger til musikkens hoveduddeling i år. Det har været en fornøjelse at se et dansk musikliv i fuld vigør med masser af idéer og projekter på vej efter coronanedlukninger og restriktioner. Vi håber, at 2022 bliver året, hvor musikken rigtig kan folde sig ud igen.”

Festivalår 2022

Festivalerne forventes for alvor at vende tilbage i 2022 og en række støttes af Kunstfonden. Det gælder festivaler som Aalborg Metal Festival, Folk og Fæstival i Esbjerg, Elektronisk Solskin i Lejre og Søbygaardkoncerterne på Ærø. I Odense opstod festivalen Parasol i 2020, og den modtager nu støtte til det videre arbejde.

Børn og unge møder musikken

For børn og unge, der ikke finder vej til musikskolerne, er der andre måder at komme i gang med at spille eller synge selv. En af dem er via projektet Musikstarter grundlagt af Nephew i samarbejde med Ungdomsringen og Roskilde Festival Fonden for otte år siden. Det kører på fuld kraft med støtte også fra Kunstfonden.

Folkemusikken i udvikling

I 2020 blev trioen Dreamers’ Circus udpeget til specialensemble og fyrtårn for folkemusikken, en genre som er i en stærk udvikling med orkestre som Stundom, Jensen & Bugge og Basco. Vigtige platforme for folkemusikken er også et mødested som ROD, et årligt stævne med workshops og samspil for folkemusikken.

Se alle tildelinger af projektstøtte til musik → 

Fakta

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik har netop gennemført den sidste store uddeling til musikprojekter, før udvalget fratræder med årets udgang. I alt uddeler udvalget 28,2 mio. kr. fra puljerne til 424 musikprojekter rundt omkring i Danmark i det kommende år. Der var 658 ansøgninger i alt.

Mere