Store scene, Kulturværftet, 2013. Foto: SplitArt

Regionale spillesteder udpeget

19 rytmiske spillesteder fordelt i hele landet kan fra 2021 kalde sig regionale spillesteder. Det har Statens Kunstfond i dag besluttet.

Pressemeddelelse
29. april 2020

Hvert fjerde år udpeger Statens Kunstfond de spillesteder, der skal være Danmarks musikalske knudepunkter for den rytmiske musik. Fra 2021 er 19 spillesteder klar til at påtage sig den særlige opgave at give danskerne live-musik og koncerter af den bedste slags og i et hav af former og varianter. 

”Vi har et levende musikliv i Danmark med koncerter og fællesskab for rigtig mange danskere. Det er bl.a. takket været de regionale spillesteder, der er med til at sikre et mangfoldigt og rigt udbud af koncerter og musikalske oplevelser, vi kan være fælles om,” siger bestyrelsesleder for Statens Kunstfond Michael Bojesen. 

17 af spillestederne er genudpeget som regionale spillesteder. På listen finder du to spillesteder, som ikke før har været regionale spillesteder. Det gælder Paletten i Viborg og Kulturværftet i Helsingør. 

De regionale spillesteder 2021-2024 er

Særligt ansvar 

Med titlen som regionalt spillested følger et særligt ansvar for, at rytmisk live-musik af høj kvalitet og inden for mange forskellige genrer kommer tæt på borgerne i alle dele af landet. Det er især et ansvar, at nye talenter, vækstlag og smalle genrer får gode udviklingsmuligheder, og at mennesker, der måske ikke plejer at gå til koncert, også kommer til at opleve glæden ved musik.

Læs mere om de regionale spillesteder

Stor interesse 

De 19 spillesteder er udvalgt ud af et meget stærkt ansøgerfelt på i alt 26 rytmiske spillesteder fra 16 kommuner over hele landet. Niveauet har været højt og opbakningen fra de respektive kommuner ambitiøs. 

”Ansøgerfeltet vidner om, at vi har stærke spillesteder i Danmark. Og selvom vi desværre ikke kan tilgodese alle ansøgere, er vi i Kunstfonden overbevist om, at de ansøgere, der ikke bliver regionale spillesteder, har gode forudsætninger for at videreføre deres virke som vigtige honorarstøttede spillesteder,” fortsætter Michael Bojesen.

Fakta

Trommeslager i blåt lys

Fakta

Om regionale spillesteder

  • Statens Kunstfond udvælger, hvilke spillesteder der skal være regionale spillesteder

  • Spillesteder, som modtager kommunal driftsstøtte, kan ansøge Statens Kunstfond om at blive udpeget

  • Udpegningen gælder den fireårige periode 2021-2024

  • Med udpegningen følger et statstilskud, som på mellem 1,0 og 3,6 mio. kr. årligt pr. spillested

  • De regionale spillesteder får 32,7 mio. kr. årligt fra staten

Mangler du mere info?

Statens Kunstfonds pressetelefon: 41 39 38 53

 

Mere