BODIES IN URBAN SPACES af Cie Willi Dorner, Metropolis. Foto: Maja Nydal Eriksen

Nye kunstoplevelser i vente

’Sammen om kunsten’ har opfordret kunstlivets aktører til at kickstarte nye kunstneriske udtryk. Den opfordring har et stort antal kunstnere taget imod. 10 mio. kr. bliver nu uddelt til 71 projekter.

Pressemeddelelse
13. Juli 2020

Læs om initiativet

Nytænkende kunstoplevelser inden for rammerne af coronakrisens restriktioner samt udvikling af nye udtryk, som kan sætte varige spor. Det har over 700 kunstnere, kunstnergrupper og kunst- og kulturinstitutioner ansøgt Kunstfonden om at skabe under den fælles fondsindsats ’Sammen om kunsten’.

På initiativ af Statens Kunstfond gik kulturministeren og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Bikubenfonden og Det Obelske Familiefond sammen om en fondsindsats der opfordrede til at skabe nye kunstoplevelser.

Oplevelser over hele landet

Og det er meget forskellige kunstoplevelser, der venter publikum over hele landet hen over sommeren og over det næste års tid. Blandt de støttede projekter finder man blandt andet vandrekoncerter fra Nysted til Hundested, mobil trailerkunst i Sønderborg, scenekunst der rejser rundt i landet og laver inddragende forestillinger samt en række digitale udviklingsprojekter der blandt andet vil undersøge, hvordan man udnytter nye virkemidler og skaber en reel dialog med publikum.

Bestyrelsesleder for Statens Kunstfond Michael Bojesen udtaler:

”Det glæder os enormt, at så mange kunstnere har taget imod opfordringen om at tænke i nye kunstoplevelser, formater og udtryk. Vi har set en stor idérigdom og kreativitet blandt ansøgerne med projekter, der spænder fra nycirkus på strande til store digitale udviklingsprojekter. Den kæmpe interesse for ’Sammen om kunsten’ viser også, at kunstnere er nogle af samfundets skarpeste idégeneratorer, som kan inspirere, bringe glæde og få os alle til at reflektere over den tid, vi lever i. Vi ser i den grad frem til, at projekterne bliver søsat og kommer ud over rampen.”

Kulturminister Joy Mogensen udtaler:

Interessen er overvældende, og det vidner om et kulturliv, der insisterer på fællesskabet. Det håber jeg, at mange kommer til at mærke igennem de nye kunstprojekter, der nu bliver sat i verden med hjælp fra ’Sammen om kunsten’.”

Se listen over de 71 støttede projekter

Fakta

Foto: Anders Sune Berg

Fakta

’Sammen om kunsten’ er et fælles initiativ, der skal give publikum mulighed for at møde kunst og kultur på trods af coronakrisen. Med indsatsen vil initiativtagerne være med til at skabe grobund for udvikling af nye kunstneriske udtryk og koncepter.

Statens Kunstfond er gået sammen med Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Bikubenfonden, Det Obelske Familiefond og kulturministeren om den fælles fondsindsats. 

Statens Kunstfond og kulturministeren har bevilliget 10 mio. kr. Der kom 724 ansøgninger til puljen, og der blev samlet ansøgt for 127 mio. kr.

Læs om indsatsen

 

Mere