'Mørke og Natur' af Naja Lee Jensen

K:Selekt: Ny scenekunst på etablerede teaterbrædder

Oplev tre nyskabende, eksperimenterende og uafhængige forestillinger, når Det Kgl. Teater og Statens Kunstfond sparker deres nye samarbejde K:Selekt i gang på Lille Scene i Skuespilhuset til september.

Pressemeddelelse
27. august 2020

K:selekt er et spritnyt samarbejde mellem Statens Kunstfond og Det Kgl. Teater, som giver plads til en række uafhængige teaterkompagnier og kunstnere på Lille Scene i Skuespilhuset i København. Lille Scene bliver et vigtigt udstillingsvindue til den nye, skæve og sprudlende scenekunst i Danmark, der rykker ind med høj kvalitet i en ny setting og til et nyt publikum.  

Valgt til kick-off

Fra næste år kommer Lille Scene til at stå til rådighed 20 uger om året for en række scenekunstproduktioner, udvalgt og støttet af Statens Kunstfond. Allerede fra september bliver pilotfasen på to måneders spilletid på Lille Scene skudt i gang med tre forestillinger. 

Her kan du opleve: 

Danseforestillingen ’PRIMUS’ af Svalholm Dans, hvor lysdesign, videoværker og performance smelter sammen og sætter begrebet ”skabelse” under lup. 

Den interdisciplinære og interaktive performance, ’Mørke og Natur’ af Naja Lee Jensen, som undersøger forholdet mellem mørket, naturen, mennesket og kunsten. 

VOX HUMANA’ af Ylva Kihlberg, som er en kunstnerisk grænseoverskridende nyfortolkning af en Francis Poulencs opera, der med ny musik og moderne dans giver dybde til en fortælling om en kvindes kamp efter et smertefuldt brud.

Opbakning til nyt samarbejde

Både Kasper Holten, teaterchef på Det Kgl. Teater, og Lars Seeberg, udvalgsleder for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst tror begge, det nye samarbejde giver en god chance til både scenekunstmiljøet og publikum. 

”Det Kgl. Teater er en del af et større øko-system, hvor også de uafhængige teaterkompagnier- og kunstnere spiller en meget væsentlig rolle for kunstnerisk udvikling og innovation – og fordi de skaber stor og vigtig kunst. Derfor er vi glade for at kunne åbne vores hus for de udefrakommende projekter og stille tid til rådighed for andre stemmer i scenekunsten, og for at bidrage til udviklingen af scenekunsten i København” siger Kasper Holten, der glæder sig til at slå dørene op til teatret.

Også Lars Seeberg, som glæder sig over invitationen til samarbejde, mener, at K:Selekt kommer til at gavne både teaterkompagnierne, Det Kgl. Teater og i høj grad også publikum, der nu får mulighed for at møde flere forskellige genrer i Skuespilhuset i København: 

”Vi er virkelig glad for, at vi, til trods for den vanskelige situation, som hele scenekunstbranchen befinder sig i pga. COVID-19 situationen, kan igangsætte samarbejdet med Det Kgl. Teater med tre forestillinger, som på spændende og nytænkende vis repræsenterer det frie scenekunstfelt. Endnu engang tak til Det Kgl. Teater for invitationen til samarbejdet, og jeg glæder mig til at følge aktivt med i, hvad dette initiativ kan føre til for det allerede sprudlende scenekunstmiljø i Danmark.”

Udviklingsplatformen for Scenekunst har ageret rådgiver og koordinator ml. de frie kompagnier, Det Kgl. Teater og Statens Kunstfond i forbindelse med, at få ordningen sat på skinner. 

Til november lægger Det Kgl. Teater igen scene til nye K:Selekt forestillinger. 

’VOX HUMANA’ af Ylva Kihlberg

Spilletider

’PRIMUS’ af Svalholm Dans

15.-19. september

Læs mere og find billetter

’Mørke og Natur’ af Naja Lee Jensen

23.-26. september

Læs mere og find billetter

’VOX HUMANA’ af Ylva Kihlberg

04.-11. oktober

Læs mere og find billetter

 

Mere