Begrundelse

Person pakket ind i guld
Linda Lamignan. Foto: Laura Ann Morrison

Det treårige arbejdslegat (855.000 kr.)

Billedkunst 2022

Tilbage til nyhed

Begrundelse

Linda Lamignan

På tværs af video, musik, objekter og performance udforsker Linda Lamignan idéer om diaspora-liv, transformation og kærlighed.

Lamignan bruger ofte sin norsk-nigerianske baggrund og familiehistorie som udgangspunkt for sine værker, og med en animistisk tilgang arbejder Lamignan med materialer knyttet til industrier, såsom olieindustrien i Vestafrika og Skandinavien.

Ved at forbinde historien om disse materialer til kroppe med lignende historier, søger Lamignan at visualisere alternative kosmologier og tilstande i et overbevisende visuelt sprog. Stilistisk bevæger det sig ind og ud mellem dokumentarisme og afro-futurisme, ofte tilsat egne musikalske technoagtige kompositioner.

I en kombination af forfædreritualer og højteknologi formidler Lamignans arbejde følelsen af at flyde imellem køn og seksualitet, mellem teknologi, natur og kultur. De skaber således et emotionelt og poetisk opgør med forskellige aspekter af en brutal og kompleks kolonihistorie og belyser med omsorg og styrke racialiseret non-binær eksistens.

Linda Lazer er Lamignans alter ego, der oftest optræder i skikkelsen som lyd- og   performancekunstner inspireret af afrikanske kosmologier og 80'ernes new wave-bølger.

Ifølge Lamignan giver alter egoet ”plads til at koble sig til en underjordisk skabning og til at visualisere et sted ”out there”, hvor der er plads til min kunst og min krop, når der ikke er plads til det i samfundet eller på denne jord.”

Lamignan tildeles det treårige arbejdslegat til videre fordybelse i sin særegne og personligt forankrede kunstneriske praksis, der med sårbarhed og sensitivitet bryder med koloniale forståelser af verden. 

Linda Lamignan (f.1988) er uddannet fra Kunstakademiet i Oslo (2013) og Det Kgl. Danske Kunstakademi (2019). Lamignan har senest udstillet på Stavanger Kunstmuseum og Rønnebæksholm. De performer desuden på dette års Roskilde Festival og deltager på gruppeudstillingen ”Dangerous When Wet” på Copenhagen Contemporary til efteråret.

 

Mere