202 billedkunstnere modtager arbejdslegater

Arbejdslegater for knap 20 millioner kroner er netop blevet uddelt til i alt 202 billedkunstnere rundt om i landet, herunder otte treårige legater á 855.000 kroner.

27. april 2022

UDVALGSLEDER FOR LEGATUDVALGET FOR BILLEDKUNST JEANNETTE EHLERS SIGER:

”Igen i år har det været en fornøjelse at læse de mange legatansøgninger igennem. Det store materiale bekræfter os i, at dansk samtidskunst trives og udvikler sig i en mangfoldighed af forskellige praksisser. Og det vidner om, at vi har en stor talentmasse med hårdtarbejdende kunstnere.

Mange har i deres ansøgninger lagt vægt på økologiske forandringer, klimakrise, bæredygtighed og fællesskaber. Men vi har også set, hvor meget der eksperimenteres, og hvor utrolig varieret og alsidigt kunstnerne arbejder med disse tematikker. Nogle kunstnere arbejder meget direkte med en problematik, mens andre arbejder mere indirekte og kobler en problemstilling med f.eks. science fiction, økokritik eller teknologi.

Fra udvalgets side vil vi gerne understøtte diversitet og komme alle billedkunstneriske praksisformer til gode. Derfor har vi også i år valgt at tildele forholdsvis mange arbejdslegater på 50.000 kr. Vi mener, at beløbet gør en stor forskel i mange kunstneres økonomi, og legaterne er derudover ment som en opmuntring og anerkendelse af kvaliteten af det kunstneriske arbejde.”

DERFOR MODTAGER DE TREÅRIGE ARBEJDSLEGATER

Udvalgets treårige legater ledsages altid af en særlig motivation. Her kan du læse de ord, som de otte billedkunstnere får med sig på vejen sammen med legatet.


Foto: Linda Lamignan

Om legaterne

I alt har 202 billedkunstnere modtaget et arbejdslegat. Der blev uddelt:

  • Otte treårige legater for i alt 6.840.000 kroner
  • 22 legater á 150.000 kroner
  • 19 legater á 100.000 kroner
  • 153 legater á 50.000 kroner

I alt er der uddelt legater for 19.690.000 kroner.

Se alle tildelinger

Om Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst

Legatudvalget for Billedkunst uddeler arbejdslegater én gang årligt efter ansøgning fra billedkunstnere. Legaterne uddeles enten som 3-årige arbejdslegater på 855.000 kr. eller som arbejdslegater på mellem 50.000 og 150.000 kroner. 

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst består af Jeannette Ehlers (udvalgsleder), Henrik Jørgensen, Henrik Menné, Lise Skou og Maria Kjær Themsen.

Læs om udvalget

 

Mere